Регистрация

Панирани пилешки кюфтета с гъби

Панирани пилешки кюфтета с гъби
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1287

Кщфтета от пилешко с плънка от гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750 г пилешка кайма или 400 г пилешки гърди и 350 г месо от пилешки бутчета)
  • 2 яйца
  • сол и пипер на вкус
  • 400 г гъби
  • 10 г масло + 10 мл зехтин за готвене
  • 1 глава лук
  • 100 г галета
  • 80 г брашно
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Ако не използвате готова пилешка кайма, смелете месото през месомелачка. Каймата овкусете със сол и пипер и смесете с едното от яйцата. Приберете в хладилник да почине, докато дойде редът й.

2. Гъбите нарежете на кубчета, а лука - наситнете.

3. Сгорещете маслото със зехтина и запържете в тях лука. Щом стане прозрачен, добавете гъбите и гответе докато водата от тях се изпари. Подправете със сол и пипер на вкус и по желание сложете малко лют пипер.

4. Разделете каймата на 6 топчета. Взимайте всяко от тях с навлажнена ръка, оформяйте жлеб в средата и пълнете със запръжката. След това оформяйте кръгло кюфте, овалвайте в брашно, после в разбитото второ яйце и на финала - в галета. Редете в тавичка или чиния и приберете в хладилник за 40 минути. С този трик панировката няма да опада от кюфтето при пържене.

5. Сгорещете силно голямо количество олио. Пържете от всички страни до позлатяване и вадете в съд, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

6. Серворайте по 2 кюфтета в порция и поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци и по желание чеснов, млечен или барбекю сос за потапяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта