Панирани пилешки кюфтенца с кашкавал
Чикън нъгетс или панирани пилешки хапки с кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г пилешка кайма
- 2/3 ч.л. сол
- 2/3 ч.л. черен пипер
- 220 г твърд кашкавал или друг вид твърдо жълто сирене
- 200 г галета панко
- 1 с.л. сух риган
- 150 г брашно
- 2-3 яйца
- растителна мазнина за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Изсипете пилешката кайма в купа, добавете солта и пипера и замесете хубаво. Оформете си от каймата кюфтенца с големината на 1/2-1/3 юмрук. (Много зависи от големината на юмрука ви)
2. Кашкавала нарежете на кубчета със страна около 2,5 см.
3. Разбийте яйцата в купа. Разбийте само 2 и имайте готовност да използвате и третото.
4. В друг съд изсипете панко галетата и я смесете с ригана, а в трети - брашното.
5. Взимайте всяко кюфтенце, правете жлеб в него и поставяйте парчето кашкавал. След това завивайте кюфтето така, че кашкавалчето да е покрито хубаво от каймата.
6. Сгорещете олио за пържене на маслена баня и си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.
7. Взимайте готово кюфтенце, овалвайте го първо в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Пържете за по 40-тина секуди докато хване приятен златист загар.
8. По желание сервирайте с кетчуп, както се поднасят пилешки нъгети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ