Панирани пилешки дробчета с лук
Печени пилешки дробчета на фурна.
Лесно мезе с пилешки дробчета се готви в кухнята на Звездев, където ухае на дробчета с лук и соев сос. Ястието е непретенциозно, вкусно и подходящо за основно, ако го поднесете с гарнитура от ориз или картофи. А времето, което се изисква от вас да прекарате в кухнята, е наистина минимално.
Главите лук се нарязват на шайби и се подреждат в намазнена тава. Подправят се със сол и захар и се прибират във фурната, за да се карамелизират. През това време дорбчетата се изсипват в купа, заливат се със соев сос, черен пипер и чесън на прах и се разбъркват. Овалват се в брашно и се оттпуват от излишното. Редят се върху лука, покапват се с малко олио и се връщат обратно във фурната докато се запекат. Вкусно, бързо, пък и здраволовен вариант на традиционните пържени дробчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ