Панирани пилешки бутчета с броколи и картофи
Печени бутчета с гарнитура.
Панирани пилешки бутчета, които се пекат, за да бъдат освен вкусни и здравословни показва един от най-успешните кулинарни канали в световен мащаб - Tasty. Авторите избират делнична рецепта за заети домакини, които обаче ценят вкусната храна. И с тази умисъл готвенето започва.
Първо четирите двойни пилешки бутчета се почистват и се разделят на кълка и подкълка. В плик за храна се изсипват 3 ч.ч. крекери с аромат на сирене или дурги солени кашкавалени бисквитки. В отделна купа разбъркваме 5 яйца, а в трета - изсипваме 2 ч.ч. брашно. След това застиламе тава за печене с хартия и започваме да овалваме бутчетата - първо в брашно, после в яйце и накрая - в натрошените на ситно крекети. Редим в тавичката и запичаме за 35 минути на 220 градуса.
Ако имате възможност за две тави във фурната, първо пригответе и гарнитурата и печете двете ястия заедно. За зеленчуковата част на апетитното основно използваме броколи на розички и нарязани картофи на кубчета. Авторите се спират на сорта Юкон голд, но можете да изберете всякакви червени картофи. Смесваме розичките броколи и кубчетата картофи в купа и овкусяваме със сол и пипер, няколко скилидки намачкан чесън и наситнен розмарин. Заливаме със зехтин и разбъркваме, а след това печем за 35-40 минути на 220 градуса.
А на финала сервираме и се радваме на вкусна вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ