Панирани крилца с мед и барбекю
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 1695
Печени пилешки крилца с медена коричка, барбекю сос и чеснов дъх.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. брашно (140-150 г)
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. лют пипер
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 кг пилешки крилца (най-добре си вземете само горни)
- 200 мл сос барбекю
- 100 мл мед (течен)
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете брашното със солта, трите вида пипер и чесъна на прах.
2. Застелете тава с хартия за печене. Взимайте крилце, овалвайте го в ароматното брашно и редете в тавата. Печете за 45 минути на 200 градуса.
3. Барбекю соса и меда смесете в купа. Изпечените крилца изсипете в купата и разбъркайте докато попият ароматния сос. След това върнете в тавата и запечете за още 8-10 минути.
4. Сервирайте топли.
Най-важните съставки
брашно, лют пипер, мед, пилешки крилца, сол, сол и пипер, сос барбекю, червен пипер, черен пипер, чесън на прах
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ