Панирани кренвирши на шиш
Кремвиршки от пържени кренвирши с панировка.
Необходими продукти:
- 180 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. захар
- 1 яйце
- 150 мл мляко
- 400 г кренвирши
- 600-900 мл олио
- шишчета (8-16 броя - два пъти повече от кренвиршите)
- сос за поднасяне по желание (барбекю, чеснов, майонеза, кетчуп)
Начин на приготвяне:
1. Брашното пресейте в не много голяма купа, но достатъчна, за да бъде разбъркано добре с останалите продукти.
2. Добавете бакпулвера, захарта и солта и разбъркайте.
3. Чукнете яйцето и налейте млякото. Разбивайте с тел докато се получи идеално гладко тесто с гъстота по-голяма от кексовото.
4. Кренвершите разполовете през средата на дължината, за да се получат сварнително еднакви по-късички кренвиршчета. Всяко от тях забодете на шиш. Ако работите с дървени шишове, можете да ги накиснете предварително във вода за 10-30 минути.
5. Сгорещете растителна мазнина за пържене в дълбок съд. Овалвайте кренвиршите в панировката и пържете в добре загрятото олио на умерен огън за няколко минути до образуването на златиста коричка.
6. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Поднесете по желание със сос за потапяне или покапете със сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ