Регистрация

Панирани картофи с бекон и кашкавал



Панирани картофи с бекон и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1457

Картофени крокети на тиган с хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Картофените крокети са идеално мезе или страхотна гарнитура. Децата ги обожават, защото са хрупкави и имат забавни формички. За възрастните това ястие е още една причина да си сипат чаша бира или да се порадват на нещо вкусничко пред телевизора.

Картофите се сваряват, обелват се и се рендосват на едро ренде. Към тях се добавя наситнен бекон и рендосан кашкавал. Овкусяват се с подправки - сол, пипер, риган, лют пипер, къри - каквото му се харесва на човек. После сместа се разбърква много добре. Отделно в купа се разбиват яйца. В чопър се смила хляб. Можете да използвате и готова галета.

С мокри ръце се гребва от картофената смес и се оформят фитили, кюфтенца хапки или каквото предпочитате. Овалва се в трохи, после в яйце, на финала пак в трохи и се пържи в сгорещено олио до златисто. Изважда се за кратко върху домакинска хартия, а след това е готово за сервиране. Можете да поднесете с чеснов сос за топкане.

Източник: YouTube/Кухнята на Звездев

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта