Панирани картофи с бекон и кашкавал
Картофени крокети на тиган с хрупкава коричка.
Картофените крокети са идеално мезе или страхотна гарнитура. Децата ги обожават, защото са хрупкави и имат забавни формички. За възрастните това ястие е още една причина да си сипат чаша бира или да се порадват на нещо вкусничко пред телевизора.
Картофите се сваряват, обелват се и се рендосват на едро ренде. Към тях се добавя наситнен бекон и рендосан кашкавал. Овкусяват се с подправки - сол, пипер, риган, лют пипер, къри - каквото му се харесва на човек. После сместа се разбърква много добре. Отделно в купа се разбиват яйца. В чопър се смила хляб. Можете да използвате и готова галета.
С мокри ръце се гребва от картофената смес и се оформят фитили, кюфтенца хапки или каквото предпочитате. Овалва се в трохи, после в яйце, на финала пак в трохи и се пържи в сгорещено олио до златисто. Изважда се за кратко върху домакинска хартия, а след това е готово за сервиране. Можете да поднесете с чеснов сос за топкане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ