Панирани дробчета със сметана, горчица и чесън
Пържени дробчета в сметанов сос с лук, горчица и подправки.
Необходими продукти:
- 200 г лук
- 500 г пилешки дробчета
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. брашно
- 5 с.л. олио
- 1 малка купичка заквасена сметана (125-200 мл)
- 50 мл вода
- сол и пипер
- лют пипер по желание
- 1 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на полумесеци. Не е необходимо да са прекалено тънки. Дробчетата измийте, почистете, подсушете и разполовете.
2. Поръсете дробчетата със сол и пипер. Сипете брашното в найлонов плик и изсипете дробчетата вътре. Раздрусайте, за да полепне хубаво брашно по тях.
3. Сипете 2 с.л. олио в тиган, сгорещете на умерен огън и изсипете вътре лука. Гответе до позлатяване. Прибавете намачкания чесън, бъркайте минута и извадете в отделен съд.
4. Налейте още 3 с.л. олио в тигана и щом се сгорещи, добавете дробчетата едно по едно без да се застъпват. Гответе 1-2 минути и обърнете. Гответе 3 минути и от другата страна. След това обърнете отново, залейте със сметаната, върнете лука с чесън в ястието, добавете горчицата и сипете водата. Овкусете със сол и пипер. Изчакайте да закъкри, намалете огъня, сложете капак и оставете да се готви на слаб огън 10 минути.
5. Извадете, поръсете с пресен копър за украса по желание и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ