Регистрация

Панирани варени яйца за ордьовър

Панирани варени яйца за ордьовър
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2514

Кошнички от варени яйца с плънка от жълтък и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 яйца + 3 за панировката
  • брашно (около 200 г)
  • галета (около 300 г)
  • олио за пържене на маслена баня
  • 200 г майонеза
  • 2 с.л. горчица
  • сол и пипер на вкус
  • лют сос на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете 12 от яйцата до твърдост и ги охладете. Обелете и разполовете през средата по дължина.

2. Жълтъците съберете в купа, добавете при тях майонезата, горчицата, лютия сос, сол и пипер и намачкайте на пюре. Пресипете в пош и приберете в хладилник.

3. Белтъчените кошнички овалвайте в брашно, после в разбито яйце и след това в галета. Пържете на маслена баня за по 30-40 секунди и вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Изчакайте да се охладят.

4. Когато са готови белтъците, подредете ги в плато и шприцовайте от жълтъчена смес в средата на кошничките. По желание можете да поръсите с наситнен пресен лук или листенца магданоз.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта