Регистрация

Панирани бутчета с мляко и подправки

Панирани бутчета с мляко и подправки
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1322

Хрупкави пилешки бутчета в млечна марината с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. сол
  • 3 с.л. черен пипер
  • 2 с.л. лук на прах
  • 2 с.л. чесън на прах
  • 3 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. кимон
  • 2 с.л. риган
  • лют пипер по желание
  • 2 ч.ч. брашно (300 г)
  • 8-12 долни пилешки бутчета
  • 500 мл мляко
  • олио, ако ще пържите
  • 2-3 с.л. мед по желание

Начин на приготвяне:

1. Смесете сухите подправки в купа. Бутчетата почистете от остатъчни перушинки и обтрийте с половината от сместа от подправки. Слагайте в купа и отгоре залейте с млякото. Завийте със стреч фолио и приберете в хладилника за минимум час.

2. Останалата смес от подправки разбъркайте с брашното. Решете - можете да изпечете бутчетата, можете и да ги изпържите. В мазнина ще са по-калорични, но стават по хрупкави и вкусни. Ако ще пържите, сгорещете много олио в тенджера - трябва да се готви на маслена баня - т.е. храната да плува и да може да потъне в горещата мазнина. Ако ще печете, застелете си тава с хартия за печене или алуминиево фолио и покапете с олио.

3. Взимайте бутче и без да го оттръсквате от маринатата овалвайте в брашнената смес. След това топвайте бегло в маринатата, събрана на дъното на съда и овалвайте повторно.

4. Пържете до получаването на тъмна златиста коричка или редете в тава. Ако печете - направете го в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.

5. След изваждане от фурната или след приключване на пърженето можете да покапете бутчетата с мед - стават още по-апетитни.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта