Панирани банани с плънка от шоколад
Пържени банани с шоколадов пълнеж и хрупкава коричка.
Елегантен и лесен десерт с пържени банани откриваме във v-box7 канала foodfactory, като се чувстваме леко засегнати, че все още не сме се сещали да си направим тази вкусотия и да се пофукаме пред света що за бананов десерт сме спретнали. Истината е, че рецептата представлява уникална хитрина за домашен десерт, който може да застане на едно ниво с изисканите френски сладкиши. А се прави за около 15 минути и със съвсем малко продукти. (Ако се заемете да готвите тези бананови пурички, ви съветваме да си купите 5-6 банана, за да не палите котлона само за няколко хапки. Времето за готвене няма да се удължи особено, нито пък ще има голяма промяна в количествата на останалите продукти.)
Един (или повече) банан(а) се разрязва на три сравнително еднакви пърчета по ширина. С ножче за масло или малка лъжичка се издълбава част от сърцевината на плода и на нейно място се настанява течен шоколад. Просто го загребвате с лъжичка и той се побира в дупката. Сякаш природата ги е създала един за друг. Следва банановите пурички с шоколад да се овъргалят в бяло брашно, после в разбито яйце и накрая в галета. Влизат в тиган със сгорещена мазнина за пържене, докато хванат златиста коричка от всички страни. Хубаво е да не пестите мазнина в този момент.
А при поднасяне можете да покажете върха на сладкарското си творчество, защото презентацията на този пържен сладкиш позволява много импровизации. Дали шоколадов кувертюр, шоколадови капки, течен шоколад, сладоледен топинг, мед - можете да изберете всичко. Можете да поръсите с крокан или други ядки, да шприцовате сладкарска бита сметана, да покапете с домашен мока крем и дори да сложите топка сладолед встрани. Изберете си как ще поднесете един съвършен десерт.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ