Регистрация

Панирана риба с картофи, моркови и цвекло

Панирана риба с картофи, моркови и цвекло
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2655

Морска риба със зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг полак (морска треска) или друг вид соленоводна риба
  • 300 грама моркови
  • 3 глави лук
  • 200 грама цвекло
  • 100 грама зелен лук
  • 400 грама картофи
  • 100 мл доматен сос
  • 150 грама брашно
  • 200 мл растителна мазнина за пържене
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибата на шайби по ширина, осолете и овъргаляйте в брашно.

2. Сгорещете мазнината и пържете рибата от всички страни докато покафенее, но не и до пълна готовност.

3. Нарежете морковите на кубчета и ги запържете до покафеняване за около 7 минути.

4. На втората минута от пърженето на морковите добавете към тях и цвеклото, което да се пържи с морковите 5 минути.

5. Наситнете лука и го запържете самостоятелно за 5 минути.

6. След това изпържете картофите сами до готовност.

7. Щом прецените, че са готови, но не и препържени, върнете в тигана всички останали зеленчуци, залейте с доматения сос, сложете подправки на вкус, върнете и рибата и оставете да се готви под капак на слаб огън за още 20 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта