Панирана риба на тиган
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 2950
Пържен шаран или паниран кефал с прясна салата.
Необходими продукти:
- 1 среден шаран или кефал (олюспен и почистен)
- 80 г бяло брашно
- 80 г царевично брашно
- сол на вкус
- олио за пържене
- прясна салата за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Измийте рибата, подсушете и осолете хубаво.
2. Нарежете по широчина на шайби с дебелина около 1,5-2 см.
3. Осолете отново.
4. Сгорещете олиото и си пригответе чиния, застлана с домакинска хартия, в която да вадите филетата.
5. Овъргаляйте хубаво в смесените бяло и царевично брашно и пържете двустранно до златисто.
6. След изваждане изчакайте 10-тина минути да се отцеди и поднесете с прясна салата.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ