Регистрация

Панирана риба на тиган

Панирана риба на тиган
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2950

Пържен шаран или паниран кефал с прясна салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 среден шаран или кефал (олюспен и почистен)
  • 80 г бяло брашно
  • 80 г царевично брашно
  • сол на вкус
  • олио за пържене
  • прясна салата за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Измийте рибата, подсушете и осолете хубаво.

2. Нарежете по широчина на шайби с дебелина около 1,5-2 см.

3. Осолете отново.

4. Сгорещете олиото и си пригответе чиния, застлана с домакинска хартия, в която да вадите филетата.

5. Овъргаляйте хубаво в смесените бяло и царевично брашно и пържете двустранно до златисто.

6. След изваждане изчакайте 10-тина минути да се отцеди и поднесете с прясна салата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта