Панирана пикантна ледена риба
Пържени рибни филета с люта коричка и уникално вкусно месо.
Този вкусен и здравословен обитател на северния ледовит океан вече си проправя път и на българския рибен пазар, където търси място сред най-полезните видове, живеещи в солени води. Килограм от съвършено вкусното му месо струва максимум 15 лева в замразен вариант, а като плюсове могат да се изтъкнат освен апетитността и здравословността и факта, че няма нито люспи, нито кости. Да, ледената риба е хрущялна и ако е добре изпържена или разварена, можете да си я хрускате с все надлъжния хрущял, който е доста по-мек от този при филето от акула.
Необходими продукти:
- 500 грама филе от ледена риба
- 5 с.л. бяло брашно
- 5 с.л. царевично брашно
- ½ ч.л. лют пипер
- 1 ч.л. сол
- 100 мл олио
- резени лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Ако рибата е цяла, размразете и нарежете на напречни филета с дебелина от около 1,5-2 см.
2. Осолете хубаво и оставете настрана да попие солта.
3. Смесете двата вида брашно и червения пипер в найлонов плик и пуснете вътре филетата. С тръскане набрашнете хубаво рибата докато попие отвсякъде.
4. Сгорещете олиото и пържете на маслена баня до готовност.
5. Извадете върху домакинска хартия да се отцеди.
6. Сервирайте с пресни зеленчуци, резени лимон и хубаво вино или добре изстудена бира.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ