Панирана бяла риба в маслен сос
Панирана риба с швабска гарнитура.
Ути Бъчваров, споделя, че е възхитен от храната в Северна Германия и затова показва рецепта, която е пленила сетивата му. Ястието е многокомпонентно, защото се състои от риба, сос за рибата и гарнитура с дресинг, но пък пренася в готическата атмосфера. За него е важно да си намерите стегнато филе от бяла риба и да посветите час време в кухнята. Гледайте видеото и преценете дали си заслужава и цената от 7 лв. за порция.
Бялата риба се реже на парчета и се панира в смес от царевично и бяло брашно, като се пържи в равни количества олио и масло. Сосът за нея се спретва от запържени каперси в масло с подправки, горчица и сметана. А блюдото се сервира с типична немска салата от краставици, червен лук и варени белтъци, овкусени със сос от мед, ябълков оцет и майонеза. Звучи странно, но представлява еуфория от вкусове и аромати, които ще погалят сетивата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ