Палачинково тесто със заквасена сметана
Тесто за палачинки с бакпулвер и сметана.
Смес за палачинки с малко по-нестандартни продукти показват авторите на канала "Хапка по хапка", като дават идея за дебели домашни палачинки, които можете да сервирате с плънка по избор. Вместо традиционното прясно мляко, в това тесто се добавя заквасена сметана и вода, както и набухвател - в лицето на бакпулвера.
Месенето се прави с миксер. Първо се разбиват яйцата и захарта, добавя се малка кофичка заквасена сметана и бакпулверът. Постепенно се налива вода, после и пресятото брашно и по желание още вода. В намазан с масло тиган с незалепващо покритие се пекат палачинки, като добре оформените балончета по повърхността свидетелстват за нуждата от обръщане.
Готовите палачинки можете да намажете с мед или течен шоколад и да гарнирате със сметана, плодове и пудра захар. Топка сладолед или солен вариант с топено сирене и бекон също са идея. Помислете как ще ви се хареса най-много и с какви подръчни плънки разполагате в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ