Палачинкови рулца с риба и крема сирене
Ордьовър от палачинки с риба.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. мляко
- 2 ч.ч. брашно
- 2 яйца
- 50 г масло
- 1/2 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 200-250 г изтънено рибно филе (сьомга, треска, пъстърва)
- 1 опаковка крема сирене за мазане
- 1 китка копър
Начи на приготвяне:
1. По желание можете да работите с миксер за по-лесно или пък да спазвате кулинарното правило, че смес за палачинки се разбива с телена бъркалка. Разбийте първо яйцата, след това добавете млякото, солта и захарта и разбийте отново.
2. Постепенно при непрестанно бъркане вкарайте брашното в сместа и джуркайте до хомогенност.
3. На умерен котлон сгорещете тиган с диаметър 26-28 см. Сложете парченце масло в средата и го разстелете по дъното на тигана. Налейте част от сместа и разстелете. Печете двустранно.
4. Готовите палачинки намажете с крема сиренето. Отгоре поръсете наситнени листенца копър, а след това разпределете и тънък пласт от рибните филета. Завийте на руло.
5. Рулцата разполовете косо през средата и подредете в плато. Украсете с хайвер, зеленчуци или друго по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ