Палачинки с ябълки и мармалад
Домашни палачинки със сода и мляко.
Необходими продукти:
За тестото:
- 5 яйца
- 2 ч.ч. брашно
- 2 с.л. захар
- 2 щипки сол
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1,5 литра мляко
- 120 мл растителна мазнина
- 50 грама разтопено масло
За плънката:
- 2 ябълки
- 2 с.л. захар
- малко от любимия мармалад или конфитюр
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте хубаво яйцата и след това добавете захарта, солта и содата за хляб, която ще направи палачинките ви пухкави и въздушни.
2. Чак след това започнете да добавяте брашното докато се образува стегнато тесто.
3. Разредете го с млякото и разбърквайте до пълна еднородност на сместа.
4. Сипете растителната мазнина в тестото. Така можете да печете на сух тиган, но е добре да е с незалепващо покритие.
5. Всяка изпечена палачинка намазвайте с масло.
6. Пригответе плънката като почистите и рендосате ябълките и ги смесите със захарта и мармалада.
7. Можете да завиете палачинките с плънката или да поднесете отделно палачинки и сладко, за да си слага всеки колкото иска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ