Палачинки със сирене и печени зеленчуци
Солени палачинки с плънка от кьопоолу и сирене.
Необходими продукти:
- 8 палачинки
- 8 червени чушки
- 4 патладжана
- 400 г сирене
- 2 с.л. зехтин
- 4 скилидки чесън
- връзка магданоз
- 4 с.л. доматено пюре
- сол
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните разполовете, посолете и изчакайте да си пуснат горчивината. Отмийте и покапете с малко зехтин.
2. Чушките и патладжаните сложете в тава, застлана с хартия за печене и гответе на 180 градуса.
3. Чушките увийте във вестник или найлонов плик, за да се обелят по-лесно.
4. Докато зеленчуците се готвят, можете да си изпечете домашни палачинки. Можете да използвате и готово купени.
5. Обелете чушките и патладжаните и нарежете на хапки. Прехвърлете в купа.
6. Добавете нарязания на ситно магданоз, намачкания на паста чесън, зехтина, доматеното пюре и разбъркайте.
7. Натрошете на едро сиренето в купата и разбъркайте отново. Опиатйте и при нужда добавете сол (сиренето може да е солено).
8. Напълнете добре охладените палачинки със сместа и дръжте в хладилник до момента на сервирането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ