Регистрация

Ориз с праз лук и зеленчуци



Ориз с праз лук и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3538

Гарнитура от праз лук с ориз и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.11.2016

Оризовите гарнитури са подходящи за поднасяне на всеки тип меса. Хубавото при тях е, че могат да бъдат обявени и за основни ястия, тъй като оризът успява да засити качествено празния стомах. Ето предложение за постно основно или пък гарнитура към пилешко, свинско, телешко, дивечово и дори риба, която се вписва напълно в българския вкус заради модернистично родната комбинация от ориз басмати и праз лук. Празия лук в голямо количество се запържва в компанията на моркови, след това се добавя ориза, малко бульон (пилешки или зеленчуков според предпочитанията), овкусява се с подправки и след кратко къкрене ястието е готово. Толкова е лесно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта