Ориз с праз лук и зеленчуци
Гарнитура от праз лук с ориз и моркови.
Бон Апети
Излъчен на 01.11.2016
Оризовите гарнитури са подходящи за поднасяне на всеки тип меса. Хубавото при тях е, че могат да бъдат обявени и за основни ястия, тъй като оризът успява да засити качествено празния стомах. Ето предложение за постно основно или пък гарнитура към пилешко, свинско, телешко, дивечово и дори риба, която се вписва напълно в българския вкус заради модернистично родната комбинация от ориз басмати и праз лук. Празия лук в голямо количество се запържва в компанията на моркови, след това се добавя ориза, малко бульон (пилешки или зеленчуков според предпочитанията), овкусява се с подправки и след кратко къкрене ястието е готово. Толкова е лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ