Ориз с наденица и праз лук
Домашно ризото с наденица и запържен праз лук.
Бон Апети
Излъчен на 14.02.2017
Правим си побългарено ризото като първо запържваме сурова наденица, колкото да се стегне обвивката й и да хване апетитна коричка. После в същата дълбока тенджерка пържим наситнен праз лук, а след това в него добавяме неизплакнат ориз арборио, доливаме бяло вино и пилешки бульон и чакаме докато зърната се сварят ал денте (останат леко твърди в сърцевината си). Съдът се маха от огъня, добавя се нарязаната на шайби наденица, настърган пармезан, подправки и пресен магданоз. Така приготвеното ястие се сервира топло и се хапва бързо докато пармезановия му сос е течен и апетитен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ