Оризова каша с мляко и яйца
Мляко с ориз и яйца за закуска.
Необходими продукти:
- 1 л мляко
- 1 ч.ч. бисерен ориз
- 1 ч.ч. захар
- 100 г масло
- 5 яйца
- ванилия или канела (едно от двете по желание)
- щипка сол
- мед
Начин на приготвяне:
1. Сложете млякото да кипва.
2. През това време измийте ориза. Най-лесно става в голяма цедка или гевгир под течаща вода.
3. Изсипете ориза в млякото и изчакайте да се развари хубаво, като периодично го наглеждате и разбърквате.
4. Добавете щипката сол и разбъркайте.
5. В отделен съд разбийте яйцата със захарта. Можете да ползвате и миксер. Захарта трябва да се разтвори добре.
6. В сварения, но все още на огъня ориз добавете маслото, ванилия или канела и изчакайте маслото да се разтвори.
7. На тънка струйка изсипете яйцата със захарта, като бъркате непрестанно. След това махнете от огъня.
8. Изчакайте да се охлади и поднесете. Аз обичам да заливам своята порция със сладък домашен добре разтопен мед. Опитайте и вие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ