Ориенталска супа с прозрачни спагети
Пиле и спагети къкрят в перфектна комбинация.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко месо (например бутчета)
- 1 малък морков, нарязан
- ½ стрък целина, нарязана
- 2 скилидки чесън
- 4 цели скилидки
- 1 шепа къри листа
- 1 малък корен джинджифил, измит и нарязан
- няколко зърна черен пипер
- ½ ч.ч. боб „Фава”, бланширан (или друг вид боб от консерва по избор)
- ½ ч.ч. грахови шушулки, бланширани
- 2 пакета прозрачни китайски спагети
- 1 малка червена люта чушка, нарязана (ако не обичате много люто, изчистете семената и вътрешните мембрана, преди да нарежете чушката)
- 1 с.л. соев сос
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Най-напред пригответе пилешкия бульон. В тенджерка бавно запържете пилешкото месо откъм страната с кожата. Обелете една скилидка чесън, пресовайте я със страната на ножа и я сложете в тенджерката с бульона, заедно с моркова, целината, листата къри, скилидките чесън, резените корен джинджифил и зърната черен пипер. Залейте с топла вода и кипнете. Когато заври, намалете котлона и оставете да къкри за 1 час.
2. Когато бульонът е готов, извадете пилето и го оставете настрана. Отцедете бульона през цедка и притиснете твърдите съставки, за да отцедите целия бульон. Върнете бульона в тенджерката и го овкусете със соевия сос и малко сол. Добавете нарязаната на ивички люта чушка, боба и прозрачните спагети. Включете отново котлона на много слабо, за да попият спагетите от течността – за около 8 минути (проверете на опаковката за точното време за варене).
3. Междувременно почистете пилето от кожата и накъсайте месото в купичките, в които ще сервирате супата. Обелете и нарежете тъничко другата скилидка чесън и наръсете резенчетата върху пилешкото месо (ако искате тук можете да добавите и няколко капки соев сос).
4. Когато спагетите са готови, разсипете супата в купичките и сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ