Ордьовър Цирк с раци и картофи
Руска зимна салата с рулца от раци, майонезен сос и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3 варени картофа
- 150 грама майонеза
- 4 глави лук
- 250 грама рулца от раци
- 4 варени яйца
- 50 мл растителна мазнина
За украсата:
- 2 плочки кашкавал за сандвичи
- 5 маслини
- морков
- още 150 грама рулца от раци
- пресен лук
Начин на приготвяне
1. На първи пласт на ордьовъра рендосайте картофите на едро и ги разпределете на дъното на чиния. Намажете отгоре с майонеза.
2. Нарежете рулцата от раци и ги посипете върху майонезения пласт.
3. Наситнете лука и го запържете в растителната мазнина до покафеняване. Изсипете върху рачешките рулца.
4. Разделете белтъците от жълтъжите на яйцата, рендосайте първо жълтъците, а след това намажете целия ордьовър от всички страни с майонеза.
5. Рендосайте и белтъците така, че да покрият оформилото се като торта предястие и то да изглежда като посипано със сняг.
6. Сега разделете по дължина рулцата от раци за декорацията и оформете ограда от тях. Залепете ги с разрязаното навътре към страните на ордьовъра. Ако са прекалено дълги и стърчат над "тората", ги подкъсете.
7. Клоунът от снимката, който всъщност е Олег Попов, ще направите като оформите лицето и врата от плочките кашкавалчета; косата - от ленти морков; бузите, носа и усните - от рачешки рулца, а очите и шарките - от черни маслини. Дрехите и шарки от тях можете да оформите от наситнен пресен лук. Разбира се, можете да измислите и ваша собствена украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ