Ордьовър с пилешко, картофи, зеленчуци, майонеза и нар
Руска салата на редове с варени картофи, варени яйца, пилешко месо, цвекло, ядки и майонеза.
Необходими продукти:
- 2 глави лук (или 1 много голяма)
- 2 с.л. олио
- 500 г пилешки гърди
- 1 голям морков
- 450 г варени картофи
- 4 яйца
- 450 г варено цвекло
- сол и пипер на вкус
- 80 г орехи
- 200 мл майонеза
- 1 нар
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на кубчета. Може и да не са прекалено малки. За сметка на това пилешкото месо трябва да се наситни наистина добре. За целта разрежете гърдите първо през дебелината, за да се изтънят, след това всяка от получените пържоли нарежете на лентички и после лентичките режете на кубченца.
2. Цвеклото най-добре си купете директно сварено. Ако не, измийте цвеклата и ги сложете да се варят в тенджера на умерена температура за 30 минути след кипване. Сварете също картофите и яйцата. Моркова рендосайте.
3. Рендосайте също сварените картофи, сварените яйца и цвеклото в отделни купички. Нарежете с нож орехите. Почистете семената на нара като разрежете плода на две и потопите в купа с вода. Следва да изчоплите с пръсти семената,
4. Сипете олиото в тиган, запържете лука за две минути, добавете пилешкито и гответе на слаб огън до готовност. Овкусете със сол и пипер.
5. Вземете голяма чиния тип плато. В средата ѝ сложете чаша с прави форми или буркан, за да се оформи дупката от снимката. След това започнете да редите на пластове отделните продукти: На първи ред сложете варените картофи и оформете в кръг с дебелина около 4 см. Заравнете с обратното на лъжица. Отгоре намажете от майонезата. После сложете втори пласт от пилешкото с лук. Върху него разпределете рендосания морков и намажете с майонеза. Следват варените яйца и пак майонеза. Отгоре поръсете орехите, после разпределете цвеклото. Намажете с майонеза и украсете със семена нар.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ