Регистрация

Ордьовър в чаши с риба и ориз

Ордьовър в чаши с риба и ориз
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1702

Елегантно предястие с рулца от раци, яйца, майонеза, ориз, сьомга и хайвер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г пушено или веяно сьомга филе (най-добре на слайс)
  • 150 г рулца от раци
  • 100 г варен ориз
  • 1 връзка пресен копър
  • 4 яйца
  • 150 г майонеза
  • сол
  • лимонов сок
  • червен или черен хайвер за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата и ги обелете.

2. Ориза отцедете от водата, посолете и разбъркайте.

3. Вземете си стъклени коктейлни чаши или чаши за трайфъл десерт, за да могат да се видят пластовете на ордьовъра.

4. Нарежете на полумесеци рулцата от раци, а копъра наситнете, като си заделите цели стръкчета за украса.

5. Сглобете ордьовъра, като на първи пласт сложите рулца от раци и ги овкусите с лимонов сок, върху тях - тънък слой майонеза, после варен ориз, след това пак майонеза, следва наситнен копър, рендосан или нарязан на малки кубчета белтък и отгоре натрошен на прах между пръстите жълтък.

6. Украсете със завити на фуния слайсове сьомга, червен хайвер и клончета копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта