Омлет с риба тон, кашкавал и зеленчуци
Заменете хляба от сандвича с яйца и се получава вкусна протеинова здравословна храна с риба, яйца, сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в растителна мазнина
- 1 с.л. крема сирене за мазане
- 2 стръка пресен лук
- листата на 5-6 сръка магданоз
- 3 яйца
- сол и пипер
- 1 с.л. мляко
- 1/2 ч.л. куркума
- 1/2 домат
- 1 малка глава червен лук или 1/2 голяма глава
- 2 с.л. олио
- 2-4 листа зелена салата или 10-тина листа спанак
- 3 плочки кашкавал за сандвичи или 50 г обикновен кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Консервата риба отцедете от соса и изсипете месото в чиния. Добавете крема сиренето.
2. Наситнете пресния лук и прибавете. Разбъркайте и оставете настрана.
3. В купа разбийте яйцата с млякото, сол, пипер и куркумата.
4. Червения лук наррежете на полумесеци. Сипете олиото в тиган и запържете до омекване и лека коричка.
5. Залейте лука с яйцата и не разбърквайте.
6. Върху едната половина от омлета положете две плочки кашкавал за сандвичи или слайсове обикновен кашкавал. Върху тях сложете зелени листа, а отгоре разпределете рибата.
7. Покрийте рибата с домат, нарязан на полумесеци. Върху доматите сложете още кашкавал.
8. Прегънете омлета, за да се захлупи плънката. Прехвърлете в чиния и се насладете.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ