Омлет със сирене и брюкселско зеле
Солена палачинка с брюкселско зеле и бяло сирене.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 150 г бяло сирене
- 2 с.л. мляко
- 10-12 главички брюкселско зеле
- сол, червен, черен и лют пипер на вкус
- чубрица на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Сварете брюкселското зеле в подсолена вода като го сложите за 2-3 минути след кипването й. Отцедете хубаво. Разделете на половинки всяка главичка.
2. Разбийте си яйцата с млякото и подправките. Можете да сложите и щипка сода, за да се получат кратерчета.
3. Сгорещете мазнината и наредете в нея разполовените зеленца с плоската част надолу.
4. Залейте с яйчената смес и отгоре натрошете сиренето. Гответе до готовност и по желание запечете за няколко минути на фурна или обърнете дебелата палачинка.
Хапнете и се насладете!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ