Регистрация

Омлет на фурна с кайма и чедър

Омлет на фурна с кайма и чедър
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 955

Фритата с кайма и жълто сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 450 г телешка кайма или кайма смес
  • 1 главичка шалот или 1 средна по размер глава обикновен лук
  • сол и пипер
  • 2/3 ч.л. чесън на прах или на гранули
  • 150 г чедър или друго твърдо сирене (може и обикновен кашкавал)
  • 8 яйца
  • 60 мл мляко (а още по-добре, ако иамте млечна незакввасена сметана)
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сипете олиото в тавичка или тиган с огнеупорна дръжка и сложете на котлона. Диаметър 26-28 см е идеален за тази рецепта.

2. Сгорещете на умерен огън и добавете каймата. Разрохкайте докато стане на парченца, но не чак на ситни трохи - нека се усеща в ястието. Оставете да се готви докато пусне водата си и тя се изпари. Периодично разбърквайте.

3. През това време нарежете лука на кубчета и го прибавете когато сте готови. Овкусете със сол, черен пипер и чесън на прах или на гранули.

4. Разбийте яйцата в купа с млякото или сметанта. Посолете и опипрете. Залейте с тях ястието.

5. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре.

6. Прехвърлете тигана или тавичката в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.

7. Поръсете с листенца пресен магданоз и сервирайте. Можете да нарежете на триъгълни парчета.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта