Огретен със свинско и ньоки
Необходими продукти:
- зехтин
- 300 г готови свински кюфтенца или 6 - 8 наденички
- 350 г сос за паста
- 500 г пресни картофени ньоки
- 125 г моцарела, отцедена
- 1 глава червен лук, нарязан на кубчета
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 1/2 патладжан, нарязан на кубчета
- пресен босилек
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Ако използвате наденички, извадете месото от тях и го направете на кюфтенца от по 2 - 3 см.
2. Сгорещете зехтин в голям тиган и запържете кюфтенцата докато покафенеят леко (месото от наденичките изгаря лесно, затова ги запържете внимателно на среден огън). Заделете готовите кюфтенца.
3. Запържете нарязания на кубчета лук в малко зехтин до омекване, прибавете зеленчуците и пържете още 3 - 5 мин.
4. Прибавете кюфтенцата и доматения сос. Покрийте и гответе 5 мин.
5. Междувременно, сварете ньоките според упътването на опаковката и загрейте грила на среден огън.
6. Отцедете ньоките и прибавете при сместа с кюфтенцата. Прехвърлете всичко в огнеупорен съд, накъсайте моцарелата и поръсете равномерно отгоре.
7. Печете на грил 4 - 5 мин., докато сиренето се разтопи и леко покафенее.
8. Украсете с босилек и поднесете. Ястието може да се сервира и с прясна зелена салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ