Овчарски пай с картофи и телешко
Зеленчуци, телешко и картофи се смесват в питателна вечеря.
Необходими продукти:
- 0.5 кг кайма (телешка)
- глава лук
- малко сладка царевица
- малко зеленчуци
- 5 картофа
- червено вино
- масло и мляко
- малко чесън
- сос на гранули "Бисто" (или подобна универсална подправка с вкус на месо)
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете, нарежете и сварете картофите.
2. Нарежете лука на кубчета и го задушете в малко зехтин или масло с няколко скилидки чесън.
3. Запържете каймата до покафеняване. Отцедете излишната мазнина и овкусете с малко сол и пипер.
4. Сипете малко вино в каймата, оставете на огъня и изчакайте да се сгъсти наполовина.
5. Добавете лука и зеленчуци по избор (например консервирани моркови/грах, печен боб - с каквото разполагате).
6. Прибавете сушената универсална подправка.
7. Изсипете всичко това в огнеупорен керамичен съд за печене.
8. Когато картофите се сварят, ги намачкайте с малко масло и мляко. Овкусете със сол и пипер.
9. Намажете с това пюре ястието в касеролата, така че да се покрие хубаво.
10. Оставете във фурната на около 180°C за 1/2 час.
11. Поднесете с хубаво вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ