Овесени бисквити с мед и масло
Маслени сладки с мед и овесени ядки.
Необходими продукти:
- 250 г масло
- 120 мл мед + още за глазиране
- 2 яйца
- 100 г орехи
- 220 г овесени ядки
- 170 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Размекнете маслото на стайна температура, а меда втечнете на фурна на 40 градуса.
2. Изсипете в купа маслото и меда и разбийте на крем. Добавете яйцата и разбийте отново.
3. Вкарайте в тестото нарязаните на парченца орехи и овесените ядки. Тук свършва работата на миксера и се действа на ръка. Разбъркайте докато се абсорбират. След това добавете и брашното с бакпулвера и разбъркайте отново. Приберете в хладилник, за да се стегне - около 25 минути са достатъчни.
4. На набрашнен плот разточете тестото до дебелина от 1,5 см. С остър нож нарежете на големи бисквити в желаните от вас формички. Подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.
5. Гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна между 10 и 15 минути без вентилатор. Времето за печене зависи от големината и дебелината на бисквитите. Ако видите, че някой от ръбовете потъмнява, вадете веднага.
6. Щом извадите, намажете с мед, за да се получи апетитна глазура. Вурху меда можете да поръсите още ядки или друга сладкарска украса.
Източник: YouTube/Ольга Лунгу Plus
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ