Овесена каша с ябълки и канела
Закуска с овесени ядки, ябълки, канела и мляко.
Необходими продукти:
- 400 мл мляко
- 400 мл ябълков сок
- 100 мл готварска течна млечна сметана
- 2 ябълки
- 150 г овесени ядки
- 1 ч.л. канела на прах
- 50 г захар
Начин на приготвяне:
1. Овесените ядки изсипете в тенджера, залейте с млякото и ябълковия сок и добавете захарта.
2. Сложете на котлона, пуснете да загрява и кипнете.
3. Две-три минути след кипване намалете огъня, оставете на слаба температура за 5 минути и махнете от котлона.
4. Захлупете с капак и дръжте така още 5 минути.
5. През това време обелете ябълките и ги нарежете на парченца или слайсове.
6. Добавете ябълките, канелата и сметаната в ястието, разбъркайте и дръжте още 5 минути. След това е готово за хапване - с идеалната консистенция и температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ