Обикновен кейк с шоколад и портокали
Яйчен кейк с масло и портокалови кори.
Необходими продукти:
- 6 яйца (престояли при стайна температура !!!).
- 200 г + 1 с. л. захар
- 100 г брашно
- 2 с. л. царевично брашно
- 200 г натурален шоколад
- 150 г масло
- 2 ч. л. бакпулвер
- кората от 2 портокала
Начин на приготвяне:
1. Смесете жълтъците, захарта и корите от портокали.
2. Разтопете шоколада и маслото заедно, без да оставяте сместа да заври. Сместа трябва добре да се затопли. Ако не е топла, то няма да може да размесите останалите съставки в нея.
3. Добавете жълтъците към шоколада и маслото и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
4. Разбийте белтъците с една супена лъжица захар, докато увеличат обема си.
5. Бавно добавете разбитите белтъци към сместа от шоколада, маслото и жълтъците.
6. Смесете брашното, содата и царевичното брашно отделно и постепенно ги добавете към сместа от шоколада.
7. Изсипете готовата смес в предварително намазана с масло и брашно тава.
8. Печете около 45 минути на 180 º C в предварително загрята фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ