Обикновено реване с ядки
Сиропиран сладкиш с ядки.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. вода
- 2 с.л. мед
- 100 мл олио
- 1 ч.л. сода
- карамфил, канела, анасон
- 1 ч.ч. орехи или други ядки
- стафиди по желание
За сиропа:
- 150 мл вода
- 200 г захар
- може да замените с мармалад
Начин на приготвяне:
1. Изсипете водата в касерола, добавете захарта и меда и кипнете. Сложете стфиди, ако желаете.
2. Добавете олиото и махнете от огъня. Оставете да се охлади до 30-40 градуса.
3. Добавете содата и брашото, овкусете с ароматни подправки от изброените и разбъркайте до получаването на тесто с консистенцията на гъста сметана.
4. Орехите смелете в чопър, добавете към сладкиша и разбъркайте.
5. Пресипете в тава и оставете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-тина минути. Готовия сладкиш охладете.
6. Тук имате два варианта. Да направите реване, като кипнете водата и захарта за заливката и залеете с врялата смес студения десерт. Можете обаче да разрежете на два по-тънки балата и да намажете между тях с щедро количество домашен мармалад или от любимото си сладко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ