Регистрация

Обикновеният мраморен кейк на Мария

Обикновеният мраморен кейк на Мария
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4964

Домашен кекс с какао и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. олио (или 125 г масло на стайна температура)
  • 2 ч.ч пресято бяло брашно
  • 1 бакпулвер (най-добре на д-р Йоткер)
  • ванилия
  • какао (за предпочитане - пак на д-р Йоткер)

Начин на приготвяне:

1. В изброената последователност разбийте всички продукти без какаото с миксер в дълбока купа. 

2. Постелете дъното на тава за кейк с хартия за печене и изсипете в нея 2/3 от сместа.

3. Сложете какаото в остатъка и отново разбийте с миксер.

4. Излейте с лъжица кафявато върху останалото тесто, като рисувате осморки. Така ще получите мраморния ефект.

5. Печете до готовност в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор или в средата на 180 градуса без вентилатор.

 

Това ми е стандартната рецепта за кейк, същия го правя лимонов, или с тиква (сменям млякото с чаша печена тиква), може със стафиди, с бадемови стърготини или кокосови, заливам с шоколад, изобщо всякакви вариации. Хубавото му е, че винаги, винаги става. Важното е всички продукти да се премерят в същия размер чаша - аз използвам чаени, от по-големите, които са около 300 грама.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта