Обедно меню за вегетарианци и месоядни
Фъстъчено мляко, картофен микс и пастет от червен боб.
Необходими продукти:
За фъстъченото мляко:
- сурови фъстъци (органични)
- зърнена закуска - смес от овесени ядки, ръж, тритикале, ечемик и каквото друго ви хрумне
За картофения микс:
- 1 червен картоф
- 1/2 глава лук
- счукан чесън
- наденичка (или вегетариански заместител, ако предпочитате)
- сирене (например моцарела)
- твърдо тофу
- лайм
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- зехтин
За пастета за намазване:
- червен боб (или нахут)
- майонеза
- риба тон
- 1/2 глава лук
Начин на приготвяне:
На фъстъченото мляко:
1. Смелете шепа сурови фъстъци и овесения микс в мелничката за кафе.
2. Сложете сместа в малка тенджерка, пълна с филтрирана вода.
3. Оставете да се свари, докато се получи млечна течност и поднесете.
На картофения микс:
1. Нарежете картофа, лука, наденичката и тофуто.
2. В тенджерка сгорещете олио и сложете лука, гответе докато си пусне аромата.
3. Прибавете картофа и наденичката и запържете до омекване на картофа и до готовност на наденичката.
4. Сложете тофуто, сол, черен пипер и червен пипер и гответе още малко.
5. Изключете котлона и поръсете със сирене отгоре и поднесете с малко сок от лайм.
На пастета за намазване:
1. В мелничка за кафе смелете боба, разбъркайте го с майонезата и нарязан на кубчета 1/2 лук (може да използвате останалия лук от картофения микс).
2. Сложете ги в малка купа и смесете с рибата тон.
3. Поднесете като пастет за намазване върху хляб или съхранявайте в буркан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ