Норвежка закуска
Огромен дюнер за гладници.
Необходими продукти:
- бекон - около 4 резена (дебели или с нормална дебелина)
- 1 голяма брашнена тортила
- ½ малки чушки халапеньо, счукани без семената
- ¼ ч.ч. сирене Асиаго (натрошено)
- ¼ ч.ч. сирене "Пепър Джак" (натрошено)
- ¼ ч.ч. силен чедар (натрошен)
- 1 средно яйце
- зехтин
- риган
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Съвет: Можете да изпечете бекона във фурната, за да стане хрупкав, но не прекалено хрупкав.
1. Сгответе бекона според указанията на опаковката (или както предпочитате). Свалете от огъня и отделете настрани върху хартиена кърпа, за да се отцеди.
2. В средна купа разбийте 1 средно яйце, щипка сол, щипка черен пипер, наситнените халапеньо и ригана. Разбийте до хомогенност.
3. В тиганче сложете 2 с.л. зехтин, колкото да покрие дъното на съда и прехвърлете върху умерен огън.
4. Изпържете яйчената смес до готовност. След това свалете от огъня. (Трябва да прилича на бъркани яйца.)
5. В тавичка за печене на бисквити, постелете фолио и го намажете с около 2-3 с.л. зехтин.
6. Сложете тортилата върху постланото фолио.
7. Нарежете заделения бекон на парчета.
8. Сложете парчетата бекон в едната половина на тортилата (така че да можете да я прегънете).
9. Сложете сирената върху бекона.
10. Отгоре изсипете яйчената смес.
11. Прегънете тортилата (ако предпочитате, забодете с клечки за зъби, за да се държи по-здраво).
12. Печете на 180°С за 7-15 мин. или докато сиренето се разтопи и тортилата започне да покафенява и извадете от фурната.
13. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ