Новогодишно свинско с топено сирене и кисели краставички
Новогодишни свински пържоли в гювеч със сметана, топено сирене, гъби и кисели краставички.
Апетитно печено свинско в сметанов сос с топено сирене, гъби и кисели краставички се готви в канала Кухнята на Звездев. Това е зимно празнично ястие със свинско, което си къкри само в печката, докато компанията празнува, а после просто идва на трапезата, за да засити стомасите и да порадва небцето. Изисква малко време за направа и оставя ценни минути на домакина за важните моменти.
Пържолите се поръсват със сол и пипер и се оставят настрана. На дъното на гърне, семеен гювеч или тенджера с капак се налива сметана. Гъбите се режат на шайби, краставичките - на кръгчета. Слагат се пържолки на дъното, покриват се с триъгълници топено сирене, отгоре с гъби, после с краставички, поливат се със сметана, реди се следващ ред пържоли, пак сирене, гъби, краставички, сметана... и така докато се завърши със сметана.
Гърнето се покрива с капак, пъхва се в студена фурна, пуска се на 160 градуса и се готви до момента на сервиране, но минимум два часа. Може да постои и три часа, ако гостите се бавят с ордьоврите. После се носи топло-топло на софрата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ