Немска картофена салата с горчица и майонеза
Варени картофи с майонезен сос с горчица, копър и целина по швабски.
Необходими продукти:
- 1,3 кг картофи
- вода
- 1 с.л. сол
- 100 г стебла целина
- 50 г червен лук
- 200 мл майонеза
- 4 с.л. кисело мляко
- 2 с.л. горчица + 2 с.л. едрозърнеста или целозърнеста горчица
- по 1/2 ч.л. сол и пиер
- листата на връзка копър
- пресен лук за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте и без да белите изсипете в тенджера. Ако готвите с пресни картофи, можете да не махате ципата и след сваряване. Залейте с водата, добавете солта и варете до готовност.
2. Докато картофите се готвят нарежете на много ситно целината, червения лук и копъра.
3. Изсипете в купичка, залейте с майонезата, добавете двата вида горчица, киселото мляко, сол и пипер. Разбъркайте хубаво.
4. Готовите картофи нарежете на хапки, като прецените дали да белите. Прехвърлете ги в голяма купа и залейте със соса. Размешайте добре.
5. По желание украсете с нарязан на шайби пресен лук. Дръжте в хладилник до момента на сервиране - тази салата е вкусна и в добре охладен вариант.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ