Народни пиперки с яйца и сирене
Печени чушки със сирене, масло, яйце и домат.
Пълнени чушки с яйце и сирене е народна класика за лятно безмесно ястие, която е бърза за направа, много вкусно и не дотежава на стомаха, дори когато човек си хапне по-стабилно количество от гозбата. Как се правят пълнени чушки, за да станат наистина сочни, вкусни и красиви - показва Иван Звездев в канала Кухнята на Звездев.
Първо чушките се почистват от семките и във вътрешността им се разпределя по малко сол. Пробождат се на няколко места, за да не се пръснат по време на печенето. Следва и по малка бучка масло да се пусне във всяка чушка. За плънката в купа се разбиват яйца, натрошава се сирене и се добавя нарязан на кубчета домат. Пиперките се пълнят с тази смес и се редят в тава леко под наклон с отвора нагоре.
Ястието се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за 40-тина минути. А после е готово за хапване - вкусно, леко, лятно и българско. Гледайте във видеото как точни се прави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ