Най-страхотните шоколадови бисквитки
Докажете на близките, че сте талантлив сладкар.
Необходими продукти:
- 2 ч. ч. брашно
- ½ ч. л. сода за хляб
- ½ ч. л. сол
- ¾ ч. ч. масло, разтопено
- 1 ч. ч. кафява захар
- ½ ч. ч. бяла захар
- 1 с. л. екстракт от ванилия
- 1 яйце
- 1 жълтък
- 1-2 ч. ч. шоколадови парченца
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в дълбока купа заедно със содата за хляб и солта. В отделна купа разбийте разтопеното масло с кафявата и бялата захар. Прибавете ванилията, яйцето и жълтъка и разбийте до получаването на кремообразна смес. Добавете сухите съставки и разбъркайте леко, за да се смесят. Накрая прибавете и шоколадовите парченца.
2. Вкарайте тестото в хладилника за поне 1 час. Загрейте фурната на 160 С. Изсипете по 1 лъжица от тестото на разстояние 6-7 см. в намазана с мазнина тавичка. Запечете за 15-17 минути докато ръбовете станат светлокафяви. Обърнете по средата на печенето и охладете в тавичката няколко минути, след което прехвърлете върху решетка, за да изстинат напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ