Най-вкусните картофи на фурна с масло
Печени картофи с хрупкава червена коричка от масло и пипер.
Необходими продукти:
- Картофи 1 кг
- Масло 60 гр
- Олио 3-4 с.л.
- 1 ч.л. червен пипер
- ½ ч.л. черен пипер
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Купувате равни по големина картофи. Белите ги и ги режете на равни по големина парчета. Слагате ги във вряща вода за около 10 мин.
Махате ги от котлона, отцеждате водата и ги изсипвате в тавичка, в която ще ги печете. Добавяте олио и разбърквате. Поръсвате ги с червен и черен пипер. Най-отгоре върху тях нареждате парченцата масло.
Печете в силна фурна до зачервяване. След като ги извадите, ги осолете и им дайте 10 минути. Така ще поемат маслото в себе си. Зачервени и хрупкави стават не само отгоре, но и отдолу.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ