Наденички с картофи
Лесно | Порции 3
| Видяна: 2305
Традиционно ирландско ястие, другар на тъмната бира.
Необходими продукти:
- 6 големи картофа
- 250 г наденички
- 1 голяма глава лук
- сол и пипер
- половин с.л. оцет
- 4 с.л. олио от рапица
Начин на приготвяне:
1. Измийте и нарежете картофите на парчета. В голям широк тиган загрейте олио. След като се затопли, сложете вътре картофите, разбъркайте и оставете да престоят вътре. Нарежете лука и наденичките и ги прибавете към картофите. Разбърквайте, докато картофите омекнат и стават за ядене.
2. Добавете малцов оцет и оставете всичко да загрее за около минута.
3. Добавете сол и пипер на вкус, махнете от котлона и добър апетит!
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ