Регистрация

Мъфини с кленов сироп и стафиди

Мъфини с кленов сироп и стафиди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3821

Сладки с нискоглутеново брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г брашно с ниско съдържание на глутен, например брашно за сладкиши, пресято
  • 1/2 ч.л. бакпулвер, добавен при брашното и пресят с него
  • 55 г разтопено масло
  • 30 г фина захар
  • 25 г кленов сироп
  • 1 голямо яйце
  • 55 г мляко
  • стафиди (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Смесете маслото, захарта и сиропа.

2. Разбийте с миксер до получаването на пяна.

3. Добавете яйцето и смесете хубаво.

4. Постепенно добавете брашното и разбъркайте до хомогенност.

5. Добавете стафидите и млякото и разбъркайте.

6. Налейте тестото в чашки за печене на около 3/4 от горния ръб. Тези мъфини няма да се надигнат колкото печените във фурна.

7. Сложете чашките в незалепващ тиган и го покрийте с капак.

8. Печете на слаб огън 17-20 мин.

9. Изключете котлона, но оставете съда още 15 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта