Мързеливо пикантно китайско пилешко
Лесно и бързо пикантно китайско пилешко.
Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета (кълка и надкълка)
- връзка зелен лук
- 1 съчуанска чушка
- 2 чили чушки
- соев сос
- захар
- сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете малко зелен лук. Загрейте олио в тенджерка.
2. Сложете половината лук (само долната бяла част) и ако обичате люто, сложете малко чили и пипер. Можете да използвате и сушено чили. Гответе докато си пусне аромата.
3. Изпържете вътре пилешките бедра до златисто.
4. Сипете малко соев сос, като можете да комбинирате 30 мл тъмен и 30 мл лек соев сос.
5. Прибавете захар и сол на вкус.
6. Добавете вода, колкото да покрие хубаво бутчетата.
7. Варете докато сосът се сгъсти.
8. Украсете с останалия зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ