Мързеливи пържени тиквички с чесън
Лесен начин за паниране на тиквички.
Необходими продукти:
- 500 г тиквички
- 2/3 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. млян черен пипер
- 1 с.л. сладък червен пипер
- лют пипер на вкус/по желание
- 3 с.л. брашно
- 4 с.л. олио
- 2-3 скилидки чесън
- стрък пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре тиквичките и ги разполовете първо през дължината, а след това и през широчината, така че от всяка тиквичка да се получат 4 четвъртини тип лодки. Следва да нарежете на парчета като хванете всяка четвъртинка и я режете напречно с лек диагонал. Парчетата трябва да са с големината на хапка.
2. Съберете парчетата в купа и поръсете със солта, черния, червения и лютия пипер. След това ръснете и брашното и разбъркайте добре с ръце.
3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Изсипете тиквичките в мазнината и гответе 4 минути. После пресирайте отгоре чесъна и гответе още 4-5 минути.
4. Наситнете пресния лук, поръсете тиквичките, разбъркайте и оставете за 1 минута колкото лукът да се задуши.
5. Прехвърлете в чиния и сервирайте като гарнитура или салата от пържени зеленчуци.
Източник: YouTube/Neues Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ