Мъжко мезе с месища и пържени зеленчуци
Вълча салата с два вида месо, пилешки сърчица, майонеза, кисели краставички и пържени лук и моркови.
Необходими продукти:
- 250 г пилешки сърца + 1 л вода + 1 ч.л. сол
- 1 голям морков + 2 с.л. олио
- 1 голяма глава лук + 2 с.л. олио
- 6 кисели краставички
- 150 г пилешко филе
- 150 г телешко или свинско месо
- сол и пипер
- 80 мл майонеза + още за украса по желание
- листата на връзка копър
- няколко чери домата за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешкото и телешкото/свинското месо в тенджера, залейте с вода и оставете да се сварят. Ако планирате да си запазите домашния бульон, можете да добавите люспи от лук, дръжки от магданоз и копър, бахар, дафинов лист и зърна черен пипер, за да е по-ароматен. После с него можете да сготвите ориз или супа. Варете пилешката мръвка 25 минути, свинската - 35 минути, а ако сте избрали телешко - оставете го за час в кипналата вода.
2. Сърцата разполовете и почистете, ако е необходимо. Сложете в тенджерка, залейте с 1 литър вода, поръсете сол и варете 30 минути.
3. Лука наситнете, а моркова рендосайте на едро ренде.
4. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете лука до покафеняване. Извадете по желание в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка, за да обере излишната мазнина.
5. Сгорещете пак 2 с.л. олио и запържете и морковите за 7-8 минути като мешате периодично.
6. Изсипете морковите и лука в купа и прибавете нарязаните на ситно кисели краставички. Добавете и сварените и отцедени от водата сърчица.
7. Месото охладете и нарежете на ситно. Прибавете към останалите продукти. Залейте с майонезата и разбъркайте. Опитайте и овкусете със сол и пипер.
8. Можете да украсите с още майонеза, да поръсите с копърови листа и да сложите разполовени чери домати по борда на платото.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ