Зимна салата с цвекло и майонеза
Салата с печено цвекло и дресинг от сушени сливи, майонеза, чесън и хрян.
Бон Апети
Излъчен на 20.01.2017
За да си направим тази вкусна и питателна салата от печено червено цвекло с леко пикантен сос от майонеза, хрян, орехи, сушени плодове и чесън, първо изпичаме главите цвекло на фурна в компанията на сол, пипер и дафинов лист. После се охлаждат и нарязват на кубчета. Апетитния многокомпонентен дресинг приготвяме като смесим намачкана скилидка чесън с леко запечени орехи, майонеза, кисело мляко, сушени сини сливи и хрян. Така се получава уникален сос с едновременно кисел, сладникав и налютничев вкус, който си партнира перфектно с неутралния, клонящ към сладост вкус на печеното цвекло. По желание можете да поднесете салата с крекери, за да й придадете и една луксозна хрупкава нотка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ