Мус с ягоди и сметана
Сметанов крем с бити белтъци, ягодов сироп и пресни плодове.
Бон Апети
Излъчен на 09.05.2017
Романтичен ягодов десерт показват Лора и Стоян, като приготвят плодов мус с бити белтъци, захарен сироп и сметана. Получава се ефирен и ароматен сладък крем с нежна, гладка и въздушна текстура, който ухае на плодове и ванилия. Като че ли най-трудната част от приготвянето е изискването да изчакаме да се стегне преди консумация. Ако харесвате други плодове като боровинки, малини, череши - можете да опитате да замените ягодите с тях, за да се получи нежен десерт изцяло по вкуса ви.
Плодовете се кипват със захар и се пюрират, за да се получи крем, който минава през цедка, превръщайки се в нежен крем. Следва да се кипне вода със захар до получването на традиционния сладкарски захарен сироп. С него се разбиват два белтъка. През това време се разтваря и желатин във вода, нагрява се и се изсипва в ягодовия сос. Остава да се разбие и сметана на пяна. Тя, заедно с белтъците се обединява в сиропа и крема е готов. Остава да го разсипем по чаши и да украсим с плодове и листенца мента. Плодовете можете да напръскате с лимонов сок, за да не се спихат и да не потъмнеят. Сега бързо приберете в хладилника, защото щом се стегне, мусът е готов за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ